duminică, 24 iulie 2016

Exista varsta ideala pentru casatorie? Cel putin un studiu recent care spune ca da

Sigur ca fiecare s-a gandit cel putin o data la ce varsta ar trebui sa se casatoreasca ca sa fie fericit-a si sa nu divorteze. Exista oare o regula valabila pentru majoritatea?

Daca ar exista acea regula, atunci nu am mai fi diferiti. Sigur ai vazut sau ai auzit poate chiar in familie, ca cineva s-a maritat la 20 de ani si este fericita, cu un mariaj de peste 20-30 de ani si alte cazuri in care a divortat dupa 1 an. Si atunci, care e adevarul? De ce unii se casatoresc foarte tineri si sunt fericiti si altii nefericiti, divorteaza imediat?

Dupa ce am scris pana acum e gresit sa spui nu te marita sau marita-te la 20 de ani! Dragostea vine la fiecare pe rand. Dragostea se simte, se traieste. Sigur te poti marita si fara dragoste si atunci isi asumi ca poti avea o casnicie esuata.

De fapt, viata nu e chiar programata, oricum daca ne-am marita toate la 20 de ani, poate ca nu ar fi suficienti barbati. Viata iti ia si da persoane de care ai nevoie, cand ai nevoie.

Insa, daca tot suntem curiosi care ar fi varsta buna de casatorie. Am gasit, un studiu relativ recent, realizat de Nick Wolfinger, sociolog la Universitatea din Utah. Iar rezultatul arata ca persoanele care se casatoresc intre 28 si 32 de ani sunt mai stabile, iar sansele de divort in primii cinci ani, sunt extrem de mici.

Sunt destul de multe motive pentru care se considera ca intre 28 si 32-33 de ani este ideal sa iti oficializezi relatia cu persoana iubita: oamenii sunt destul de intelepti pentru a realiza daca isi doresc sa stea pentru totdeauna alaturi de partenerul de viata sau sunt doar orbiti de hormoni. In plus, acestia au luat deja decizii importante in viata si si-au asumat anumite responsabilitati.

Dupa varsta de 32 de ani, sansele de divort cresc cu 5 la suta, mai spune studiul.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu